Start af virksomhed

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du starter egen virksomhed. Her finder du gode råd og vejledning til en smertefri opstart.

Når du har den grundlæggende forretningsidé på plads, er du tæt på at være klar til at oprette din virksomhed. Vores klare anbefaling er dog, at du først sætter dig ind i alle de praktiske love og regler, som kan have indflydelse på din videre færd som selvstændig.

Til at starte med skal du have afklaret, hvilken selskabsform  der passer til din situation og registrere din virksomhed i et navn, der ikke vil krænke andres rettigheder.

Senere hen har du måske også planer om at ansætte personer i din virksomhed eller aftale rettigheder med andre, der skal være medejere af virksomheden. Her er det en fordel at have styr på grundreglerne for, hvordan man indgår gode aftaler.

Selvstændige kan også forsikre sig mod arbejdsløshed
Det er en udbredt misforståelse, at a-kasser kun er for lønmodtagere. Faktisk er der, for selvstændige, rigtig mange fordele ved at være medlem af en a-kasse. Blandt andet kurser, netværksarrangementer og eksperthjælp.

I denne korte film forklarer vi, hvordan du som selvstændig får mest muligt ud af os som a-kasse.

Har du som selvstændig et brændende emne, du ønsker forklaret? Vi tager med stor glæde imod forslag på vores Facebookside.

Selvstændige sammen
Hvis du går med tanker om at starte din egen virksomhed, men stadig er usikker på om det er vejen frem, så har du sikkert en masse bekymringer og spørgsmål, som du gerne vil have afklaret.

Måske er du i tvivl om, hvordan du skaffer kapital. Det kan også være, at du har hele virksomhedskonceptet klar, men bare mangler den sidste rådgivning for at tage springet.

Uanset, hvor langt du er i overvejelserne, så kan vi hjælpe dig videre. Vi kender din situation, og står klar til at rådgive dig igennem opstarten. Det er et kæmpe skridt at tage. Derfor gør vi alt, for at du får de bedst mulige forhold til at komme godt i gang.

I DANA er vi nemlig selvstændige sammen.

undgå begynderfejl

Godt begyndt er halvt fuldendt. Vi hjælper dig med at komme godt i gang med virksomheden.

Læs mere
Hvorfor vælge dana

Vi er Danmarks eneste a-kasse kun for selvstændige, og har været det i over 40 år.

Læs mere
WeLoveStartups

DANA ønsker at der bliver skabt endnu flere modige iværksætterhelte. Læs mere om legater, mentorer & markedsføring

Læs mere
Et tilbud du ikke kan afslå

Der er kun én ting, der overgår en god rabat – og det er mange gode rabatter.

Læs mere