Det personlige plan

Når du starter egen virksomhed, påvirker det også de personer, du har omkring dig. Et godt råd er derfor at huske at afklare forventningerne til både dig selv og på hjemmefronten så

Som lønmodtager kan man være heldig at finde et job, der passer præcis til den person, man er – men som selvstændig kan du faktisk selv skabe dit job.

Netop derfor er det vigtigt at tænke over din egen personlighed, når du planlægger din virksomhed. Er du udadvendt eller indadvendt, impulsiv eller eftertænksom, og har du en høj eller lav stresstærskel?

Når først du er afklaret, kan du indrette din virksomhed, så den passer lige præcis til din personlighed. På den måde behøver du fx ikke at tale med mennesker hele dagen, hvis du er bedst til at arbejde alene. I stedet kan du så til gengæld udnytte dine kernekompetencer til at skabe værdi for virksomheden på en anden måde.

Glem ikke at involvere dine nærmeste
Inden du starter virksomhed, er det også en god idé at sørge for, at du har støtte fra de vigtigste mennesker omkring dig. Tal med din familie og dine nære og få dem involveret i dine spændende planer. Det vil hjælpe, når du får travlt med dit nye liv – det bliver nemlig helt sikkert også en stor omvæltning for dem.

Overvej også dine nuværende rammer. Har du små børn, kan det måske være en fordel at kunne arbejde hjemmefra eller tæt på, så du kan udnytte de små pauser. Og har du hobbyer, sport eller andre ting, der fylder i din fritid, så er der måske også mulighed for at gøre det til en del af din virksomhed.

 


 

Et tilbud du ikke kan afslå

Der er kun én ting, der overgår en god rabat – og det er mange gode rabatter.

Læs mere
Bliv medlem af DANA

Bliv medlem af DANA – Danmarks eneste a-kasse kun for selvstændige.

Læs mere