Det med pengene

Man hører ofte, at det kræver penge for at tjene penge. Her finder du gode råd og vejledning til, hvordan du skaffer en fornuftig startkapital til din virksomhed.

For mange er økonomien en af de helt store udfordringer ved springet ud i livet som selvstændig. Vil indtægterne fra virksomheden give plads i budgettet til den privatøkonomi, du er vant til? Og hvor skaffer du finansiering, så du overhovedet kan gøre noget ved din virksomhedsidé?

Der er flere dele af økonomien, du skal have styr på som kommende selvstændig. Den ene del handler om at lave budgetter, der kan forudsige dine forventede udgifter og indtægter, fx for den første tid, hvor du måske skal ud og leje kontorlokaler og indrette dem. Den anden del handler om at skaffe finansiering til udgifterne.

Hvis du er så heldig at have en opsparing, kan du vælge at bruge dine egne penge på at etablere virksomheden. De fleste er dog nødt til at finde i hvert fald en del af midlerne til finansiering gennem en af disse andre muligheder:

  • Få et lån af en leverandør
  • Få et lån af familie/venner
  • Få et lån i banken
  • Find en ekstern investor
  • Søg midler hos fonde og offentlige støtteordninger

Inden du tager ud og søger penge, så husk en god forretningsplan. Det er den, der skal vise andre, at din virksomhed er værd at tro på.

Bliv medlem af DANA

Bliv medlem af DANA – Danmarks eneste a-kasse kun for selvstændige.

Læs mere
Vejen til succes

Som medlem får du Danmarks bedste online ekspertforum for selvstændige - gratis.

Læs mere