Kilder til finansiering

Der findes et hav af forskellige finansieringsmuligheder, du kan benytte dig af som selvstændig. Find råd og vejledning her.

Som selvstændig kan du aldrig være sikker på, at banken vil låne dig penge til at udbygge din virksomhed. Et nej fra banken er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kan lade sig gøre. I Danmark er der nemlig mange andre mulige kilder til finansiering for iværksættere som dig selv.

En ofte overset mulighed er at gå direkte til dine leverandører og spørge dem, om de kan hjælpe med finansieringen, fx i form af produktrabatter, låneordninger eller som tilskud til markedsføringen. I kraft af, at du allerede afsætter deres produkter, har I nemlig en gensidig interesse i, at din virksomhed kører fornuftigt.

Et andet plus ved at tale med din leverandør er, at du står i en glimrende forhandlingssituation, da du kan søge mod en anden leverandør, hvis din nuværende leverandør ikke umiddelbart er villig til at hjælpe med til finansieringen.

Hvad med egenfinansiering?

Har du selv, dine forretningspartnere, venner eller familie midler til rådighed, kan du også overveje at investere gennem egenfinansiering. Det er meget mere fleksibelt end et banklån, og er typisk også langt billigere, fordi der er lavere eller ingen renter involveret.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på de menneskelige omkostninger, der kan være ved at investere penge, som du har lånt af din personlige omgangskreds. Hvis noget går galt, kan det i værste fald koste meget mere end din virksomhed.

Få støtte til vækst

Det er også en mulighed at søge om tilskud til finansieringen igennem forskellige statslige og regionale støtteordninger. Netop dette er en lukrativ ordning, fordi tilskuddene ikke skal betales tilbage, men i stedet gives som bidrag til løn eller andre dele af finansieringen.

Vækstfonden er en statslig investeringsfond, som har til opgave at tilbyde finansiel hjælp til små og mellemstore virksomheder. De tilbyder lånepuljer, som retter sig mod virksomheder i forskellige udviklingsstadier, og inkluderer:

  • Kom-i-gang-lån for nystartede virksomheder 
  • VF Venture for nye virksomheder med internationalt vækstpotentiale – læs mere om VF Venture her
  • Vækstkaution til nye og ældre virksomheder 
  • Vækstlån som retter sig mod virksomheder i udvikling, der har modtaget risikovillig kapital fra ventureinvestorer.

Du kan læse mere om de forskellige lånetyper hos Vækstfonden

WeLoveStartups

Det er også en mulighed at søge om tilskud til finansieringen igennem forskellige statslige, regionale og private støtteordninger.

Netop dette er en lukrativ ordning, fordi tilskuddene ikke skal betales tilbage, men i stedet gives som bidrag til løn eller andre dele af finansieringen.

WeLoveStartups er en non-profit forening, der samler det danske erhvervsliv, i en ”pay it forward” bevægelse, for at støtte og skabe flere iværksættere. Alle typer af iværksættere kan ansøge.

DANA har fra starten været en væsentlig del af at skabe netop dette initiativ, idet vi ønsker at skabe endnu flere modige iværksætterhelte.

Mulighederne inkluderer:

  • Legater
  • Mentorer
  • Markedsføring af din idé i artikler der fortæller om din fremgang.

Du kan læse mere om legaterne og sende din ansøgning via www.welovestartups.dk/ansoegningsguide

Bliv medlem af DANA

Bliv medlem af DANA – Danmarks eneste a-kasse kun for selvstændige.

Læs mere
WeLoveStartups

DANA ønsker at der bliver skabt endnu flere modige iværksætterhelte. Læs mere om legater, mentorer & markedsføring

Læs mere
Mangler du en talknuser eller en IT-haj?

Så er der hjælp at hente her!

Læs mere
Skaf et nyt medlem

Hjælp os med at skaffe nye medlemmer og bliv belønnet med et gavekort.

Læs mere