Få et ja

Det kan være en udfordring at få finansieringen på plads, men det er langt fra umuligt. Her finder du gode råd og retningslinjer, der kan hjælpe dig med at få et ja.

Én ting er at finde en god finansieringsløsning til din virksomhed. En anden er at få finansieringen godkendt. Her er nøgleordet ”troværdighed”.

For at få et ja er der nemlig to vigtige kriterier, der skal være opfyldt. Du skal fremstå troværdig som person, da det ofte er dig personligt, finansieringen gives til. Og din virksomhedsprofil skal også være troværdig, så den matcher dig som person.

En vigtig del af at fremstå troværdig er at have en solid forretningsplan på plads, inden du går ud til mulige investorer for at søge om penge til udvikling af din virksomhed. Enhver potentiel investor vil nemlig lave en klassisk risikovurdering af dig og din virksomhed, og her kan du forvente, at følgende spørgsmål indgår:

  • Er din forretningsplan realistisk? 
  • Har du midlerne (personalet, ideerne, osv.) til at gennemføre dine planer?
  • Kan du betale pengene tilbage, hvis virksomheden går konkurs?

Stil sikkerhed og hav en fornuftig forretningsplan
Når du skal ud og finde finansiering, er hovedreglen, at du skal kunne stille en fornuftig sikkerhed. Simpelthen fordi det er nemmere at få finansieret din virksomhed, hvis banken eller en anden finansieringskilde ved, hvor de kan hente pengene i tilfælde af, at du har problemer med at betale lånet. Sikkerhed kan i den forbindelse være mange ting, fx fast ejendom eller udstyr, som du ejer.

Det er også et krav, at du har en forståelig forretningsplan og at din likviditet, såvel som betalingshistorik hos andre kreditorer, er i orden. Derudover er det altid et godt signal at sende til en potentiel investor, hvis du selv er villig til at smide egne penge i projektet.

Hvis det er en bank, du forhandler med, så kan du eventuelt tilbyde dem, at du rykker alle dine bankaktiver (hvis muligt) til deres bank. Det vil både gøre dig mere attraktiv som kunde og give dem et bedre overblik over din økonomiske situation. Samtidig kan du nemmere forhandle en lukrativ rentesats og låneaftale.

Læs mere om, hvordan du udvikler en god forretningsplan

Vejen til succes

Som medlem får du Danmarks bedste online ekspertforum for selvstændige - gratis.

Læs mere
Bliv medlem af DANA

Bliv medlem af DANA – Danmarks eneste a-kasse kun for selvstændige.

Læs mere
Sparring eller krisehjælp?

God rådgivning er afgørende for din succes, og vi sidder klar til at hjælpe dig videre.

Læs mere